Grundet nye fund af inficerede fugle med fugleinfluenza i Danmark og nærtliggende lande, er der nu udstedt hastepåbud fra fødevarestyrelsen.

Ifølge fødevarestyrelsen skal alle fjerkræ og hønseejere beskytte sig imod fugleinfluenza.

Fra midnat mellem d. 14 og 15 november skal man holde sine høns indendørs eller i indhegning med fast tag.

For registrerede avlere, proffesionelle såvel som hobby er det et lovkrav.

Kilder:
Fødevarestyrelsen

Bliv orienteret i nyt om Fugleinfluenza

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev

 

4 tanker om “Fugleinfluenza: Nye påbud

 1. Hanne Bjerre siger:

  Jeg har fast tag over noget af hønsegården. Er det i orden at den resterende del (ca 2 m2) overdækkes med pressering? Evt armereret pressing??
  Med venlig hilsen
  Hanne Bjerre
  Ejer af 7 høns

 2. Marianne Giebner siger:

  Jeg håber ikke det varer længe, har 14 høns der normalt går i haven, fra i dag har de 7 m2, som er vores hønsegård, hvor der er tag på.

 3. Henrik Hansen siger:

  Kravet er ikke et fast tag, det er en anbefaling. Sundhedsstyrelsen skriver på sin hjemmeside at hønsegården skal “overdækkes med net eller mågetråd for at forhindre vilde fugle i at få adgang. Du kan også vælge at lukke fjerkræet helt ind eller etablere fast tag over hønsegården, hvilket er de sikreste metoder, hvis du vil undgå, at dit fjerkræ kommer i kontakt med vilde fugle.” Er hønsegården under 40 kvm. er det endda kun en anbefaling med overdækning, men er man en ansvarsbevidst hobby hønseejer, der gerne vil passe på sine høns, bør man overdække med net under alle omstændigheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *