Bumblefoot hos høns

Bumblefoot hos høns er en smertefuld infektion i deres fødder, ofte forårsaget af skader eller hårde underlag.

 

Bumblefoot hos høns

Bumblefoot er en infektion i hønsenes fødder, der ofte opstår som følge af små sår, skader eller trykpunkter, hvor bakterier kan trænge ind. Infektionen skyldes bakterier der udvikler sig, hvis hønsene går på hårde, ujævne overflader eller skarpe genstande, hvilket gør dem sårbare over for sår og betændelse. Hvis det ikke behandles, kan bumblefoot blive alvorligt og påvirke hønens evne til at gå.

Symptomer på bumblefoot hos høns

Typiske symptomer på bumblefoot inkluderer hævelse, varme og rødme på undersiden af foden. Du vil ofte se en hård, sort skorpe eller sår på det angrebne område. Høns, der lider af bumblefoot, kan også halte eller have svært ved at bevæge sig normalt, og de kan vise tegn på ubehag, når de træder på deres fødder. I svære tilfælde kan hævelsen strække sig op i benet.

blodmider i hønsehus

Behandling af bumblefoot hos høns

Behandling af bumblefoot kræver omhyggelig rensning af det inficerede område. Start med at blødgøre foden i varmt vand med en mild desinficerende opløsning, såsom iod eller saltvand. Hvis der er en hård skorpe, kan den forsigtigt fjernes, hvorefter området renses og påføres en antibakteriel salve. Det er vigtigt at forbinde foden efter behandlingen for at beskytte den mod yderligere skade og snavs. I alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt med hjælp fra en dyrlæge, som kan ordinere antibiotika.  

 

Produkter til behandling af utøj hos høns

Fjerpilleri

Anti pecking spray

159,00kr.

Læs mere om bumblefoot hos høns …

  Bumblefoot hos høns er en smertefuld infektion i fødderne, som ofte opstår, når huden på foden bliver skadet og bakterier trænger ind. Symptomerne inkluderer hævede, varme fødder, sår eller skorper på trædepuderne, samt haltende gang eller uvilje til at gå. Hvis du opdager disse tegn, er det vigtigt at handle hurtigt. Behandlingen består ofte i at rense såret grundigt, påføre desinficerende salve og eventuelt bandagere foden for at beskytte mod yderligere infektion. I alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt at konsultere en dyrlæge for antibiotika eller kirurgisk indgreb. Forebyggelse af bumblefoot handler primært om at sikre, at hønsene har rene og bløde underlag i deres indhegning, så deres fødder ikke bliver udsat for skarpe eller hårde overflader. Regelmæssig rengøring af hønsehuset og kontrol af siddepinde og gangarealer kan også minimere risikoen for skader. Desuden bør overvægtige høns holdes i god form, da ekstra vægt øger trykket på deres fødder, hvilket kan føre til sår. For at komme bumblefoot til livs, er det vigtigt at behandle så hurtigt som muligt ved de første tegn på infektion. Sørg for at holde området rent og skift bandagen regelmæssigt. Du kan også hjælpe helingen ved at sørge for, at hønsene har hvile, så de ikke belaster den skadede fod unødigt.