Slagtning af høns

Hvordan slagter man en høne, eller afliver den i forbindelse med sygdom?

Aflivning af høns

Engang imellem kan det ske, at man skal aflive en høne eller hane, om det er fordi den skal slagtes, eller blevet syg.

Der findes næsten lige så mange holdninger og metoder til at aflive høns, som der findes folk, der har høns.

Den gammeldags metode, og nok mest anvendte, er at aflive høns med en økse på en blok.

Hønen holdes fast og gokkes først med bagsiden af øksen i baghovedet, således den besvimer.
Placer hønen på en træblok og hak halsen over.

Økse til høns
hoensefjer

Plukning af høns

Når hønen er helt fri for muskel-kramper, er det tid til at plukke hønen.

Hvis du har mange høns som skal slagtes, eller gør det jævnligt, kan det anbefales at låne eller købe en plukkemaskine, som typisk består af en vaskemaskine lignende cylinder, påført med en masse gummidutter.

Alternativt kan du plukke hønen i hånden. Det anbefales at du først dypper hønen i 70 grader varmt vand i et par minutter, som gør at fjerene er lettere at få af.

læs også disse artikler om høns