✉️ Send e-mail   🔒 Se konto

✉️ Send e-mail   🔒 Se konto

Æggebakker

Æggebakker til opbevaring af hønseæg. Vi har et stort udvalg af æggebakker i forskellige farver og fås i de mængder der ønskes

Vurderet 0 ud af 5
99,00kr.
Vurderet 0 ud af 5
5,00kr.
Vurderet 0 ud af 5
5,00kr.
Vurderet 0 ud af 5
5,00kr.
Vurderet 0 ud af 5
185,00kr.
Vurderet 0 ud af 5
159,00kr.
Vurderet 0 ud af 5
145,00kr.
Vurderet 0 ud af 5
49,00kr.
Vurderet 0 ud af 5
49,00kr.

Hos Vild Med Høns sælger vi kun helt nye og rene æggebakker, som du kan bruge til dine egne æg. Vores fokus er at levere æggebakker til almindelig hobbyhold og folk med høns i haven.

Må man genbruge æggebakker?

Det virker måske ikke just som videnskab at genbruge æggebakker, altså at putte æg ned i en bakke flere gange i streg. Det er dog vigtigt, at man tænker over hygiejnen og sørger for at desinficere æggebakkerne, da de som udgangspunkt er produceret som værende engangsemballage. Æggebakker kan desinficeres ved at varme dem op, eksempelvis kan man give æggebakkerne 30 sekunder i mikroovn på 600w.

Det er også muligt at anskaffe æggebakker i plastik, som kan vaskes med sæbe, eller blot sættes i opvaskemaskinen. Plastik æggebakker er dog ikke så populære og koster væsentligt mere pr stk end de klassiske pap æggebakker.

Hvis man sælger æg og dermed medfølgende æggebakke, så skal man være opmærksom på, at det her ikke er tilladt at genbruge æggebakker.

Hvis man ønsker at genbruge æggebakkerne, så anbefaler vi, at de som minimum desinficeres i mikroovn i ca. 30 sekunder. Dette skulle fjerne den største salmonella risiko.

Forskellige typer æggebakker

Overordnet set så findes æggebakker i rigtig mange størrelser og materialer. De mest kendte og klassiske æggebakker, man også kender fra supermarkedet, er støbt i pap og er en engangsemballage. Disse pap æggebakker findes i en lang række størrelser og kan indeholde alt lige fra 4 æg og op til 36 æg.

De mest almindelige størrelser er:

  • 6 stk
  • 10 stk
  • 12 stk
  • 15 stk
  • 30 stk
Det er også muligt at finde æggebakker i plastik, både helt tynd plastik i supermarkedet eller genanvendelige æggebakker som kan blive fast inventar i dit køleskab.

Mange køleskabe har i dag en indbygget æggebakke, typisk sidder denne i toppen af lågen og kan holde 4-6 æg. Det er dog ikke altid lige praktisk at rengøre, og sjældent passer til det antal æg man har. Her kan du købe æggebakker Hvis du er på udkig efter æggebakker til en god pris i større mængder, så kan du hos Vildmedhoens.dk finde et udvalg af æggebakker til 6, 10 og 15 æg og priser helt ned til 1,4kr pr stk.

Stalddørssalg af æg

Hvis man driver stalddørssalg med æg fra egne høns, så bruger man typisk rigtig mange æggebakker, og det er derfor fornuftigt at købe dem i større portioner. Man skal også gerne tænke over stk prisen pr æggebakke, da det vil være en større udgift på den lange bane. Hvis man eksempelvis sælger 12 æg til 1 kr pr stk og samtidig har betalt op mod 5 kr for æggebakken, så udgør dette pludselig en meget stor del af den fortjeneste, man nu ellers skulle have haft.

Det er også vigtigt at kende reglerne for stalddørssalg, som bla. beskriver at æggebakker skal være nye og ikke må genbruges. Lad derfor vær med at tage æggebakker retur. Vi anbefaler desuden, at man altid tjekker fødevarestyrelsens hjemmeside for de nyeste regler og regulativer på området.