Pasning af høns

Her på siden finder du generelt vejledning til pasning af høns herunder hvad spiser høns, hvordan skal hønsehuset indrettes, hvilken hønserace skal jeg vælge og meget mere..

Det er faktisk ikke så svært at passe høns, og det kræver ikke særlig meget tid. Det kan være rigtig hyggeligt at have høns i haven, og det er i de seneste par år blevet mere og mere populært.

Pasning af høns kan også være en rigtig lærerig ting for børnene, hvor de kan blive klogere på dyr, og lærer at tage ansvar.

Inden du anskaffer dig høns, er der nogle essentielle ting som skal være på plads, dette er eksempelvis et hønsehus og foder, hertil diverse tilbehør. Læs mere herunder, for at blive klogere på pasning af høns.

Indretning af hønsehuset

Det er vigtigt at hønsehuset indrettes efter hønsenes vilkår, og indeholder en række ting såsom siddepinde, redekasser og diverse foder- samt vandautomater.

læs mere om hønsehus indretning

Hønsegården

Hvor stor skal hønsegården være, hvordan sikrers den mod rotter og rovdyr, er blot nogle af de spørgsmål, som kan opstå, når man er igang med at planlægge og indrette hønsegården

Læs mere om hønsegåren

Sygdomme hos Høns

Det kan desværre ske, at vores kære høns bliver syge. Det er derfor godt at være på forkant, og kende de forskellige sygdomme, samt eres symptomer og hvordan de behandles.

Læs mere om sygdomme

Regler for hønsehold

Hvor mange høns må du have? I Danmark er der en række love og regler for hønsehold som skal overholdes, eksempelvis antallet af høns og om man må have en hane eller ej.

regler for hønsehold

læs også disse artikler om høns