Wyandotter Høns


Æg pr år: ca. 220

Stor race
Vægt Hane: 3,4 kg – 3,8 kg
Vægt Høne: 2,5 kg – 3,0 kg
Æg vægt: Ca. 55 g

Dværg race
Vægt Hane: 1000 g
Vægt Høne: 900 g
Æg vægt: Ca. 40 g

Racebeskrivelse

Hønseracen stammer fra USA, hvor den blandt andet er fremavlet ved at blande racerne sebright, brahma og chittagong. Wyandotter, som vi kender den idag, opstod i slutningen af 1800-tallet.

Wyandotter er kendt som slagtehøne, der i de fleste tilfælde er en stabil æglægger, også om vinteren. Den er kendt for at have en stor blomme. Æggene er lysebrune

Mange vil opleve, at deres wyandotter er en rigtig god havehøne, som kan blive meget tam og tillidsfuld – samtidig med at den er meget tung bagi, så den kan holdes bag et almindeligt havehegn.

Wyandotter findes både i dvæg og i stor.

Racen er blevet meget populær blandt opdrættere, og der er avlet nogle meget flotte dyr frem, i flotte farve kombinationer. Wyandotter er generelt en prægtig race.

Har du viden eller erfaring med denne race, som du ønsker at tilføje til denne beskrivelse af wyandotter hønen? Så send en email til info@vildmedhoens.dk eller skriv en kommentar herunder artiklen.

Farver og variationer

Blå, Hvid, Gul, Sort, Sølv sort / randet, Guld sort / randet, Guld hvid / randet, Guld blå / randet, Guld sort / båndet, Sølv sort / båndet, Tværstribet, Hvid sort / colombia